racquetTune – aplicatie pentru masurarea tensiunii racordajului

In Echipament by JazzLeave a Comment

Salutare prieteni. Subiectul acestui articol reiese destul de clar din titlu: RacquetTune – aplicatie pentru masurarea tensiunii racordajului. Vestea buna este ca aceasta aplicatie chiar exista, functioneaza si poate fi folosita oriunde si oricand. Aplicatia este disponibila pentru dispozitive cu IOS (Iphone, Ipad) si Android!

tap

In articolele precedente va sugeram ca pentru a verifica, calitatea racordarii ar fi bine sa cereti celui ce va racordeaza racheta sa va arate/confirme ca tensiunea ceruta de dvs. corespunde cu cea rezultata, la final, si va mentionam doua dispozitive ce fac acest lucru: Stringlab si ERT 300. Ambele masoara tensiunea dinamica (DT), Stringlab avand in plus posibilitatea, printr-un Tension Advisor, de a converti (manual) DT in tensiunea de referinta (ceea ce cereti in mod normal celui ce va racordeaza).

 

Din pacate, eu personal cunosc o singura persoana, in Romania, care foloseste un astfel de dispozitiv (Stringlab); in afara de mine: eu le folosesc pe amandoua. Preturile celor doua dispozitive sunt in jur de 150 EURO fiecare, asa ca nu pot spune ca sunt tocmai accesibile. Fata de aceste dispozitive, mai exista si alte echipamente mult mai complexe dar care pe langa tensiunea racordajului masoara o serie intreaga de caracteristici: balans, swingweight etc si sunt folosite in special la „custom”-izarea rachetelor. La un pret de aproximativ 4.200 EUR puteti „achizitiona” un Babolat RDC (Racket Diagnostic Center) dar ma cam indoiesc ca-l puteti lua cu voi oriunde si oricand :).

babrdc

 

La polul opus, cel putin in materie de pret, se afla o aplicatie testata de mine, racquetTune, ce costa nici mai mult nici mai putin decat approx 10 RON!!!

en_generic_rgb_wo_60

 

Este o aplicatie destul de usor de folosit iar rezultatele sale sunt destul de corecte. Exista bineinteles diversi factori ce influenteaza corectitudinea masuratorilor dar cred ca-si poate dovedi utilitatea. De mentionat faptul ca poate masura atat DT (tensiunea dinamica) cat si tensiunea de referinta, poate memora setarile unei rachete sau racordaj si, asa cum am mai spus, (doar) daca esti detinatorul unui Iphone/Ipad o poti folosi oricand si oriunde. Avand in vedere limitarile acestei aplicatii, va sugerez sa luati in considerare o marja de eroare (fata de tensiunea de referinta aleasa de dvs.) de aproximativ 5%. Aplicatia are si un meniu de utilizare destul de cuprinzator iar mai multe informatii puteti obtine de la cel ce a creat-o urmand link-ul urmator: http://www.appmaker.se.

Va urez: Tenis Perfect!

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.