Punct … si de la capat – sau despre campioni

In HotShot by JazzLeave a Comment

La sfarsit de octombrie, anul trecut, scriam un articol dedicat in exclusivitate proiectului Fansport, mai precis prezentam “bilantul” sezonului de vara 2011. Acum, la inceput de aprilie, a venit randul sezonului de iarna sa ajunga la final. Si nu oricum ci cu un ultim turneu: Turneul Campionilor.

finala_iarna_1331796489
Trebuie neaparat sa fac o precizare: nu este vorba despre un turneu la care vor participa doar campioni ai turneelor Fansport din sezonul de iarna 2011-2012 ci este vorba despre „campionii” participarilor la aceste turnee, pe fiecare din cele doua categorii: Master 90 si Master 60. Totusi, majoritatea celor ce vor participa, sambata 7 aprilie, la acest eveniment deosebit sunt si cei ce au castigat de-a lungul acestui sezon, multe din turneele la care au participat.

Indiferent ce criteriu am alege, toti sunt (suntem!) CAMPIONI! Fie ca vorbim despre castigarea unui turneu fie ca am „bifat” atat de multe prezente, ne-am castigat „dreptul” de fi numiti campioni. Pentru simplul fapt ca am ajuns, dintr-o pasiune ce uneori depaseste limitele normalului, sa ne petrecem sambata de sambata, saptamana de saptamana cate 5-6 ore pe terenurile de tenis (si nu oriunde ci la Power Tenis Club din Otopeni), sacrificand uneori (sau poate de fiecare data) timpul alocat familiei, ne meritam statutul de campioni.

De ce Fansport?

Tenisul nu este un sport de masa, din pacate. Este un sport, sau pentru multi dintre noi un hobby, destul de scump si nu este la indemana oricui. Iar aici nici nu vorbesc de tenisul de performanta, ci vorbesc de tenis ca si activitate, miscare, sanatate. Acum multi ani (daca am calculat bine, 25!), descoperind tenisul intr-un oras cu pretentii (!!!) de municipiu de judet, pe doua terenuri de zgura ce necesitau munca voluntara an de an, credeam ca pot deveni un mare campion. Destul de greu atunci, ca si acum dealtfel, era sa gasesti resursele financiare pentru a-ti urma visul. Modele existau (fosti jucatori de tenis de performanta), baza de tenis era (chiar daca nu la standard foarte inalte – dar avea nocturna!!) dar, din pacate, lucrurile nu stau de fiecare data asa cum iti doresti iar visul de a deveni un mare jucator de tenis s-a spulberat imediat ce a fost nevoie sa schimb prima pereche de „tenisi”, cand racheta (de imprumt bineinteles-un Reghin la inceput) a cedat si cand schimbatul racordajului era ceva SF. Cu toate acestea, a ramas ceva ce nu poti pierde asa usor: pasiunea pentru tenis. Cu toate greutatile intampinate atunci, reuseam sa-mi petrec cel putin 4-5 ore pe terenul de tenis, in fiecare zi; greu era in perioda cand nu se mai putea juca, din toamna pana in primavara.

20 si ceva de ani mai tarziu, odata cu aparitia turneelor dedicate amatorilor, am redescoperit tenisul, iar visul de a deveni campion a inceput sa prinda contur. In primavara lui 2010 am descoperit, intamplator, ca o „mana de prieteni” a dat startul unui proiect numit Fansport. La inceput, citind regulile, mi-am zis ca poate nu este ceva serios (ce sunt alea seturi pana la 4???) si ca poate nu merita efortul. A fost de ajuns sa particip la primul turneu si sa descoper atmosfera din grupul (pe atunci oarecum restrains) Fansport-istilor: prietenie, relaxare, ambitii (uneori prea mari!) sau mai bine zis: tenis cu/din pasiune! De atunci incoace proiectul Fansport a evoluat si de la saptamana la saptamana i se alatura noi membrii. Evolutia Fansport se datoreaza membrilor sai (si membrii sai au evoluat odata cu acesta)  dar, in mod special lui George Marghescu. Bravo George si te asigur de sprijinul meu si implicit al Tenis Expert4U.

Va invit sa urmariti cele doua montaje realizate de George (inca o data: Bravo George!) ambele special create pentru ultimul eveniment din sezonul de iarna: Turneul Campionilor! Iar pentru noutati, informatii cu privire la proiectul Fansport, accesati site-ul www.fansport.ro

 

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.