Sergetti – instructiuni

In Personalizare, Racordat, Racordat, Tehnica by JazzLeave a Comment

In continuarea articolului despre Sergetti®, deoarece am observat ca unii dintre cei care deja au comandat tabelul de tensiuni au intampinat fie mici dificultati in completare fie au ales in mod eronat anumite valori si practic nu au obtinut informatia la care se asteptau, m-am gandit ca ar fi oportun sa pregatesc o procedura de „lucru” explicand pasii de urmat, optiunile disponibile precum si cateva recomandari bazate pe experienta mea cu Sergetti.

Ca si recomandari generale, va sugerez ca inainte de a comanda un tabel (sau mai multe) de tensiuni Sergetti, sa aflati care este tensiune de racordare pe care o folositi in mod curent si cu care ati avut cele mai bune rezultate :). Eventual, racordati-va racheta cu una dintre metodele clasice, stabiliti ce vi se potriveste (tensiune, racordaj) si abia apoi comandati Sergetti evitand astfel teste „costisitoare” (fiecare tabel achizitionat va costa). Important de stiut faptul ca nu veti putea achizitiona tabelul de tensiuni Sergetti decat daca aveti un cont Paypal cu care sa puteti achita. Sau ma puteti contacta si gasim o solutie impreuna. In cazul in care nu regasiti in liste fie modelul de racheta fie racordajul, mergeti direct la Pasul VII.

Pasul I. Asa cum am mentionat in articolul anterior, pentru a comanda tabelul de tensiuni trebuie sa accesati site-ul Sergetti si apasati pe butonul albastru din dreapta sus „Buy Now„. Se va deschide astfel pagina cu pretul pentru un tabel (de ex. 19.8 €) si mai jos veti vedea Order Form.

Pasul II. Prima sectiune se refera la echipament, respectiv racheta si racordaj:

(1) Alegeti din lista derulanta, marca rachetei (in imaginea de mai sus am ales Wilson).

(2) Asteptati 1-2 secunde si in partea dreapta veti alege, tot din lista derulanta, modelul rachetei (in exemplu, Pro Staff RF 97).

(3) Alegeti marca racordajului (Genesis in exemplu) ce o veti folosi pe mains (verticala).

(4)  Asteptati 1-2 secunde si in partea dreapta veti alege, tot din lista derulanta, varianta de racordaj (in acest caz Black Magic 1.23). Numarul 3 din paranteze reprezinta categoria din care face parte varianta respectiva de racordaj, in sistemul implementat de Sergetti. Mai multe informatii despre acest aspect, mai jos (punctul (25)).

(5) In cazul in care doriti o racordare hibrid (racordaje diferite pe mains si pe cross), nu bifati aceasta optiune! Daca o bifati, nu mai luati in considerare punctele (6) si (7).

(6) Alegeti marca racordajului (Genesis in exemplu) ce o veti folosi pe cross (orizontala)

(7) Identic cu punctul (4) de mai sus

Pasul III. Selectati, dupa cum urmeaza:

(8) Alegeti una dintre optiuni. Bifati prima optiune daca folositi aceeasi tensiune pe mains si pe cross (de ex. 22 / 22) sau cea de a doua in cazul in care folositi tensiuni diferite (de ex. 23/22)

(9) Atentie la acest punct. Prima optiune din lista este pentru un singur tabel de tensiune (pretul este exprimat in dolari canadieni dar se va face conversia la momentul platii). Aveti posibilitatea de a opta pentru 2, respectiv maxim 5 tabele de tensiuni iar acestea vor tine cont de alegerea pe care o veti face la punctul (10). Aceasta optiune este folositoare in special in situatia in care folositi tensiuni de racordare diferite in functie de anotimp, suprafata de joc etc. Dupa cum observati, pentru fiecare tabel in plus veti obtine un discount.

Pasul IV. In cazul in care la punctul (9) ati ales 2 sau mai multe tabele de tensiuni, urmati acest pas. in caz contrar, mergeti la pasul (11). Optiunea nu este activa daca ati ales un singur tabel.

(10) Trebuie sa introduceti diferenta (in plus!!!!) de tensiune pentru fiecare tabel de tensiune. Primul tabel va avea ca tensiune de referinta cea stabilita la Pasul V de mai jos iar urmatorul va avea cu 0.9 kg mai mult. Din experienta, pentru a obtine o diferentiere corecta a tensiunilor va recomand maximul de 0.9kg. La 0.1 sau 0.5 diferentele simtite in racheta sunt aproape insesizabile.

Pasul V. Tensiunea de racordare. Atentie: daca ati ales 2 sau mai multe tabele, introduceti valoarea de referinta cea mai mica!!!

(11) Alegeti intre KG si LBS. De preferat ar fi sa alegeti KG, acesta fiind sistemul romanesc (metric). Va fi mai usor si pentru cel ce va racordeaza racheta sa urmareasca si sa seteze fiecare tensiune de racordare in kg.

(12) Introduceti tensiunea de racordare pentru mains (corzile verticale). Optiunea este activa doar daca la punctul (5) optiunea nu a fost bifata.

(13) Similar punctului (12)  dar pentru cross (corzile orizontale).

(14)&(15)&(16) Campurile au fost calculate automat, nu trebui sa introduceti nimic. In cazul in care la punctul (5) ati bifat optiunea, un singura camp trebuie completat cu tensiunea dorita (va fi aceeasi pentru  mains si cross. Observati ca la punctul (15) tensiunea de referinta ca fiind media aritmetica a tensiunii (mains+cross)/2 iar la punctul (16) este suma dintre (15) si valoarea selectata la punctul (10), respectiv 22.5+0.9=23.4

(17) Verificati cu atentie datele introduse si bifati optiunea.

Pasul VI. Informatii cu privire la jucator si client (pot fi diferiti).

(18) Introduceti prenumele (name) si numele de familie (last name).

(19) Introduceti numarul de telefon. Informatiile de la (18) si (19) vor fi mentionate in tabelul de tensiuni.

(20) Introduceti adresa de email unde veti primi tabelul de tensiuni (sau tabelele). Nu este obligatoriu sa fie cea aferenta jucatorului.

(21) Optional, puteti trece  numarul de telefon al celui ce achizitoneaza tabelul

(22) Totalul de plata calculat in functie de optiunea aleasa la punctul (9) 

(23) Daca ati obtinut un cod promo, il puteti introduce aici.

Pasul VII. In cazul in care fie modelul de racheta fie modelul de racordaj nu se regasesc in liste, puteti transmite o cerere catre Sergetti pentru a le adauga. Dureaza cateva ore/zile pana cand veti regasi informatiile actualizate.

(24) Apasati butonul (Add My Racquet/String) si veti fi directionati catre un nou formular. Il completati cu datele dorite si il trimiteti catre Sergetti.

Pasul VIII. Confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile achizitiei.

(25) Citite cu atentie regulile si informatiile mentionate la acest punct. Aici veti gasi si informatiile cu privire la categoriile de racordaje, respectiv sistemul Sergetti.

(26) De citit.

(27) Daca sunteti de acord cu cele de mai sus si cu datele introduse, bifati in mod corespunzator casuta si puteti trece la Pasul urmator, plata.

Pasul IX. Dupa confirmarea de la punctul (27), veti fi directionati catre Paypal pentru a efectua plata. Atentie, sistemul de conversie Paypal foloseste un curs de schimb diferit de cursul oficial al BNR.

Pasul X. Dupa finalizarea platii, verificati contul de email introdus la punctul (20). Ar trebui sa primiti mesajul cu tabelul/tabelele in cateva minute. Verificati si folderul Spam sau Junk iar daca nu ati primit nimic, luati legatura cu Sergetti (vedeti pagina de Contact).

Pasul XI. Printati tabelul si cereti celui ce va racordeaza racheta sa urmeze instructiunile si valorile mentionate in tabel, cu strictete!

In cazul in care aveti neclaritati sau doriti sa va ajut in a gasi cea mai buna solutie pentru dvs., ma puteti contacta.

Tenis frumos!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.